fbpx
Posts

Kako napisati dobar CV – CV template

CV template

Kako napisati dobar CV?

CV nije teško napisati, no ponekad nam je svima potrebno malo inspiracije. Najbitniji korak za osigurati intervju je dobar životopis. Upravo iz tog razloga smo osmislili vlastiti CV template kako bismo Vam pomogli osigurati posao u Irskoj.

Irski regruteri primaju mnogo prijava za posao u Irskoj, a u prosjeku troše samo 30 sekundi za pregled Vašeg životopisa.

Evo nekoliko najboljih savjeta koji će vam pomoći napisati odličan životopis za osigurati posao u Irskoj:

Vaš CV ne smije biti duži od 2-3 stranice. Poslodavci traže kvalitetu, ne kvantitetu. Nažalost, oni nemaju vremena pregledavati preko 4-5 stranica poslova koje ste obavljali. Naročito ukoliko te uloge nisu relevantne za položaj za koji se prijavljujete.

Savjeti za izradu životopisa

CV checklistFormatiranje dokumenta osigurava da je Vaš životopis dobro postavljen i da nema nepotrebnog razmaka između redaka. Regruteru Vaš CV mora biti jednostavan za čitanje.

Započnite s imenom, prezimenom i kontakt podacima na vrhu, osiguravajući da su svi detalji točni. Možete uključiti i Vaš LinkedIn profil te dodati poveznicu u Vaš CV tako da potencijalnog poslodavca odvede izravno na Vašu stranicu.

Zatim upotrijebite podebljani naslov za svoje podatke o zaposlenju, u obliku

  • Datum:
  • Poslodavac:
  • Radno mjesto.

Uvijek prvo počnite s najnovijim poslodavcem. Istaknite 5-6 točaka koje najbolje opisuju Vaše dužnosti i odgovornosti.

Uključite samo svoje najnovije pozicije jer će većina poslodavaca gledati unatrag zadnja 3 radna mjesta. Ako želite, možete priložiti još nekoliko radnih mjesta, ali datumi, poslodavac i položaj u tim ulogama bit će dovoljni za životopis.

Osigurajte da imate valjano objašnjenje za nedostatke u Vašem životopisu. (Npr. ako niste radili neko vrijeme napišite zašto).

Pod stavkom obrazovanja možete navesti sve svoje završene edukacije i tečajeve. Ovdje vrijedi isto pravilo. Započnite sa najnovijom kvalifikacijom, navedite datume / fakultet i tečaj i uključite svoj kvalifikacijski rezultat, tj. stečeni stupanj.

Možete završiti unošenjem svojih vještina i relevantnih tečajeva završenih u ovom polju.

Nije potrebno navoditi imena i podatke za kontakt reference, već naznačite kako su dostupne na zahtjev.

Nije potrebno navoditi hobije. Međutim, ako imate strast i želite to staviti u svoj životopis, to je sasvim u redu. Pokazati će poslodavcu dio Vaše osobnosti.

Na kraju, pregledajte i provjerite svoj životopis kako biste osigurali da nema pravopisnih pogrešaka ili loše gramatike. Poslodavcima je to važna stavka.

Ako želite preuzeti naš besplatni CV predložak, kliknite ovdje.

Svi zainteresirani za posao u Irskoj sa smještajem javite se Vinku Ninčeviću te mu pošaljite Vaš životopis na engleskom jeziku.

Ukoliko želite vidjeti koje poslove trenutno imamo u ponudi, klinkite na slijedeći link. Jedan ste klik od željenog posla.

Leave a Reply